HOME » Praktische tips

Praktische tips bij scheiden.

Hoe betrekken we de school in de scheiding en nieuwe situatie?

Volgens de wet hebben beide ouders recht op dezelfde informatie van alle instanties die beroepshalve contact met kinderen hebben, tenzij het belang van het kind zich daartegen verzet. Dat recht blijft na scheiding bestaan, maar voor scholen is het nog niet altijd vanzelfsprekend om volgens een aangepast protocol te werken.

Lees meer over scheiden en de school…

Hoe kunnen we als ex partners nog goede ouders zijn?

U blijft samen met uw (ex-)partner de ouders van uw kinderen, ook al woont u op verschillende adressen en ziet u uw kinderen niet evenveel. Ook na de scheiding kunt u goede ouders zijn, waarbij het goed is om op een aantal zaken te letten.

Lees meer over ex-partner en goede ouder…

Hoe kunnen we de kinderen het beste ondersteunen tijdens de scheiding?

Voor kinderen is een scheiding vaak een heftige en soms zelfs traumatische ervaring. Als ouders heeft u vaak zelf al veel aan uw hoofd tijdens de scheiding, maar het is belangrijk om ook uw kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze levensfase. Hieronder treft u een aantal tips en adviezen aan, waarmee u uw kinderen kunt ondersteunen.

Lees meer over het ondersteunen van de kinderen…

Hoe voorkomen wij dat onze kinderen een loyaliteitsprobleem krijgen?

U bewijst uw kind een enorme dienst als u uw kind stimuleert om van beide ouders te houden. Hoe moeilijk dat ook kan zijn, het is het meest liefdevolle wat gescheiden ouders voor hun kinderen kunnen doen.

Lees meer over loyaliteitsproblemen bij kinderen…

Wanneer kunnen we het beste vertellen over nieuwe partners?

Als er direct na de scheidingsmelding een nieuwe partner in het spel is, kan dat erg verwarrend voor uw kind zijn.
Ook al voelt het voor de ene ouder als doorslaggevend argument voor de scheiding, voor de kinderen is het goed om eerst te horen dat de ouders gaan scheiden en pas daarna dat er een nieuwe partner in het spel is.

Lees meer over nieuwe partners…