HOME » Kinderalimentatie

Top 5 vragen en antwoorden bij Kinderalimentatie.

Hoe lang moet kinderalimentatie worden betaald?

Ouders zijn verplicht naar draagkracht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van hun kinderen, totdat zij de 21-jarige leeftijd hebben bereikt.

Lees meer over betalen kinderalimentie...

Is kinderalimentatie verplicht?

Ouders zijn verplicht naar draagkracht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van hun kinderen, totdat zij de 21-jarige leeftijd hebben bereikt.

Lees meer over kinderalimentatie en verplicht...

Kan de kinderalimentatie later worden gewijzigd?

Het is mogelijk dat een eerder overeengekomen bedrag aan kinderalimentatie gewijzigd wordt. Dit gebeurt dan meestal vanwege verslechterde financiële omstandigheden bij de ouder die de alimentatie moet voldoen, maar kan ook zijn ingegeven door nieuwe wettelijke bepalingen omtrent de (berekening van de) kinderalimentatie.

Lees meer over het wijzigen van de kinderalimentatie...

Wat als de kinderalimentatie niet wordt betaald?

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen de situatie dat de ouders afspraken hebben gemaakt over de kinderalimentatie die niet zijn vastgelegd in een rechterlijke beschikking (beslissing) en de situatie dat deze afspraken wel in een rechterlijke beschikking staan of de rechtbank de hoogte van de kinderalimentatie heeft vastgesteld.

Lees meer als de kinderalimentatie niet betaald wordt...

Wat is een redelijk bedrag aan kinderalimentatie?

Kinderalimentatie is redelijk wanneer deze aansluit bij de behoefte van de kinderen en de draagkracht van beide ouders. Belangrijk is dus zowel wat de kinderen nodig hebben aan kosten voor verzorging en opvoeding, als hoeveel de ouders kunnen bijdragen aan deze kosten.

Lees meer over het redelijk bedrag voor kinderalimentatie...